24 Ağustos 2013 Cumartesi

Sağlık denince akla ilk olarak ne gelir?

       Sağlık dendiğinde; kişinin huzurlu, uzun, birçok şeyden tat alır bir şekilde hayatını geçirmesi ve hayatını son damlasına kadar değerlendirmesi akla gelebilir. Huzurlu, uzun, birçok şeyden tat alır bir şekilde hayatını geçirmek ve hayatını son damlasına kadar değerlendirmek, sağlıklı insanın belirtileri içinde en önemlileridir.
       İnsan; kendisine, doğumuyla bahşedilen nimetlerin değerini, ancak onu kaybetmeye yaklaştığında veya kaybettiğinde anlar. Bu fark ediş bazen çok geç, bazen de tam zamanında uçurumun kenarından tutup onu çekip almayla olur. O nimetlerin en başında sağlık gelir (nimetler arasında birinci sırada yer alıp almadığını sağlığını kaybedenlere sorabilirsiniz). Sağlığımızı yitirmeden önce onun ne derece önemli olduğunu anlamamız gerekir.
       Ben de bu yeni sayfamda sizlere sağlığınızı nasıl korumanız, onu nasıl sahiplenmeniz gerektiğini -elinizden kayıp gitmeden, kıymetini daha geç fark etmeden evvel- elimden geldiğince anlaşılır ve kısa bir şekilde anlatmaya çalışacağım. Eğer sağlık açısından merak ettiğiniz herhangi bir şey varsa, hiç çekinmeden sorabilirsiniz, bildiğim kadarıyla cevaplayacağım. Şayet bilmediğim bir şeyse, araştırır öyle cevap veririm. Eğer araştırdıktan sonra dahi bulamamışsam bilmediğimi pek tabi kabul eder ve size de bunu aktarırım.
       Eğer sağlık konusunda sormak istediğiniz ve bilmek gereken bir şey varsa; Twitter ile Facebook hesabıma mesaj yazarak veya bloguma yorum atarak bana iletebilirsiniz. Soracağınız soru ve ona verilen cevap, ad verilmeden bu blogda yayınlanacaktır.
       En samimi içtenliğimle bu sayfayı açmama vesile olan zâta teşekkürlerimi arz ederim.
Saygılarımla, Tarık Seyfullah





1 yorum: