24 Kasım 2013 Pazar

İlaçların kullanılması ve Doktor seçimi

       İlaçların nasıl kullanılması gerektiğini anlatmadan önce sizlere doktor seçiminin hayatınız açısından ne denli önem arz ettiğini söylemek isterim. Bunu en iyi şu atasözümüz anlatmaktadır: "Yarım doktor candan, yarım imam ise îman'dan eder.". Bu konu aynen atasözünde bahsedildiği gibi olmaktadır veya bu şekilde açıklanabilir. İyi bir tedavi görmek için doktorumuzu iyi seçmeli ve bize en güvenilir gelen doktora yönelmeliyiz.
İyi bir tedavi, iyi bir doktordan geçer.
       Gelelim ilaç konusuna! Şahsen ben kimyasal ilaçların çoğuna karşı olan birisiyim ancak onlara muhtaç olduğumuz apaçık ortadadır. Mümkün oldukça bunun gibi ilaçlardan kaçınmalı ve tamamen doğal ilaçlara yönelmeliyiz.
Doğal ilaçların engel olamadıkları durumlarda mecburen kimyasal ilaçların kullanılması şart olur. Örnek olarak sizlere önceki yazılarımda da bahsettiğim gibi Aspirin'in insan vücuduna ne kadar zararı dokunduğuydu. İşte buna benzer ağrı kesiciler içilmemeli ve etrafımızdaki insanlara en kutsi vazifemiz olarak içirmemeliyiz.
       Antibiyotiklere gelecek olursak eğer mümkünümüz varsa bundan da kaçınmalı ve doğal yolla iyileşme yoluna yönelmeliyiz.
Şunu bilmemiz büyük önem arz eder ki antibiyotikler sadece bakterilere karşı kullanılan bir ilaç türüdür ve sadece bakteri türünden olan hastalıklara etki etmektedir -bazı bakterilere dahi etkisi az gelmektedir ve bu gibi durumlarda aşıya baş vurulmaktadır-. Bu demek oluyor ki antibiyotikler virüs türünden olan hastalıklara etki etmeleri imkânsızdır.
Şunu unutmayalım ki Grip dahi bir virüs türünden olan hastalıktır yani antibiyotikler her akla gelindiğinde içilemez, içilse dahi ters etki yapabilecek kabiliyete sahip olur. Bunu aklımızın bir kenarına yerleştirip her daim hatırlamalıyız. 
       Bunun dışında ilaç türünde "Antipiretikler" diye adlandırılan ateş düşürücü ilaç grupları da mevcuttur ki bu ilaçlar ateşin düşürülmesi ve ağrının azaltılması için kullanılan ilaçlardır.
Fazla yüksek olmayan ateş, aslında insanda iyi bir olay olarak karşılanabilir, çünkü ateş beyni aktifleştirmeye yarar. Ancak 37 dereceden yüksek ateşlerde bu ilaçların kullanılması tavsiye edilir. Eğer 37 dereceden yüksek olan bir ateş, bir çocukta mevcut ise bu durum daha tehlikeli bir hâle gelebilir. Bu yüzden en iyisi doktora müracaat  edilip, doktor tarafından kontrol edilmesi, göze ve kulağa en cazip gelen fikirlerden birisidir.
       İlaç konusu hassas bir konudur ve birazcık dahi olsa insanın bu konuda bilinçlendirilmesi gerekmektedir.
Unutmayalım! Her ilaç bir umut olduğu kadarıyla, bir zehirdir de. Her zehir de kötü olarak benimsenmemeli ve bazılarının ilaç oldukları da göz önüne alınmalıdır.
İlaç, insan hayatını kurtarmaya yarayan bir zehir misalidir. 
Mutluluk ve huzur en büyük ilaçtır. Bide Zaman...
Saygılarımla, Tarık Seyfullah


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder